magunkról

"…a rossz minőség emléke sokkal tovább él, mint az alacsonyabb ár miatt érzett rövidke öröm…"

 

 

A Klimász Kõfaragó Mûhely 1987-tõl mûködik családi vállalkozásként Vácott. A vállalkozás alapítójaként 1982-tõl kõfaragóként, 1987-tõl kõfaragó mesterként, 1998-tól ezüstkoszorús mesterként, 2002-től aranykoszorús mesterként dolgozom a kőiparban.

Munkánkat 2007-ben a VOSZ az ÉV VÁLLAKOZÓJA díjjal ismerte el, melyet Demján Sándortól vehettem át.


a dunakeszi bemutatótelep sírkövei 2012-ben

A felhasznált anyagok:

- A műhelyben hazai és import kövek megmunkálása történik. A leggyakrabban használt kövek Dél-Afrikából, Indiából, Olaszországból, Svédországból, Bulgáriából, Kínából, Brazíliából,  származnak. Váci telepünk kínálatában folyamatosan raktáron van több mint 60 féle  kb 1200 négyzetméter mészkő, márvány, gránit és agglomerátum 1-2-3-5-10-12-15 cm-es vasagságban.
Váci és dunakeszi telepünk kínálatában több mint 100 db sírkő van felállítva melyek azonnal meg is vásárlóhatók.

- A cég profiljához tartozik a külföldi gránitok, márványok és mészkövek mellett az összes fellelhetõ hazai bányából származó kőfajta beszerzése és feldolgozása is.
- Agglomerát (95% kõ + 5% gyantás kötõanyag) táblák feldolgozása, forgalmazása nagy színválasztékban, márvány, kvarcit és gránit õrleménybõl, melyek megközelítőleg a természetes mészkõvel azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, sőt sok tulajdonságukban felülmúlják azokat és kedvező ár-érték arányuk miatt nagy népszerűségnek örvendenek, főleg az ablakpárkány és lépcsőgyártás terén.

Termékeink és vásárlóik:

- A lakosság számára a kőfaragás elsősorban a sírkőgyártást jelenti. A valóságban nem csak azok kereshetnek azonban fel minket, akiknek kegyeleti szolgáltatásra van szükségük. A kőfaragásnak a temetői munka csak az egyik része. A másik nagy részét az épületmunkák teszik ki. Ez főleg ablakpárkányok, lépcsők, konyha- és fürdőszobapultok, kandalló burkolatok, korlátok, külső- és belsőépítészeti elemek készítését és elhelyezését jelenti, az egyéni elképzelések szerint.

- A viszonteladók, kőfaragók számára bérmunkát végzünk, hozott anyagból is, nagykereskedelmi árakon.
Építőanyag kereskedések számára kéményfedlapok, kerítés fedőlapok, ablakpárkányok, lépcsőlapok, konyha és mosdópultok, kerékvetők gyártását szintén vállaljuk.

Köszönetnyilvánítás: - Ezúton szeretném megköszönni munkatársaim nevében is, hogy cégünket választotta.

Klimász János Kőfaragó mester